BIOGRAFIA DE JOSEP FONT I TRIAS

Josep Font i Trias

Com a estudiant, com a mestre i professor, la seva admirable trajectòria vital és un homenatge a la cultura, a l’educació i a l’humanisme.

Acabà els seus estudis de batxillerat amb Premi Extraordinari i obtingué Matricula d’Honor en els exàmens de revàlida. Fou Mestre d’Escola, Llicenciat en Filosofia i Lletres i en Dret per la Universitat de Barcelona amb Premi Extraordinari en ambdues llicenciatures, seguí estudis de violí al Liceu de Barcelona, amb qualificació d’Excel·lent i es diplomà en Psicologia per la Universitat de Madrid.

Fou professor i catedràtic de Filosofia a l’Institut Ramón Llull, del qual en fou Cap d’Estudis i Director. També desenvolupà la seva activitat docent a la Secció de Palma de la Universitat de Barcelona, com a professor de Filosofia i Lletres i de Dret.

Eminent lul·lista, difongué el pensament de Ramon Llull a través de conferències i articles. Va ser rector i també Rector Honorífic de l’Estudi General Lul·lià, Magister de la Maioricencis Schola Lul·lística, i Soci d’Honor de la Societat Arqueològica Lul·liana. Com a destacat europeista li fou concedida la Medalla de Plata de la Fundació Suïssa del Mèrit Europeu i fou vicepresident i delegat de la Fundació Dragan.

Fins a la implantació a Palma dels estudis de Dret formà nombroses promocions advocats, activitat reconeguda pel Col·legi de Missers que li concedí la Medalla d’Or. Fou Vocal del Tribunal Contenciós Administratiu.

Mostrà sòlides conviccions de caire social. Signà la Resposta al Missatge dels Catalans l’any 1936, per recolzar amb altres intel·lectuals l’Estatut de Catalunya. Essent Director de l’Institut Ramon Llull possibilità l’accés al batxillerat als treballadors amb la creació dels Estudis Nocturns. Gestionà i aconseguí de la Fundació March la creació d’un sistema de beques per a estudis universitaris, aleshores inexistents a les nostres illes. Proposà la creació de la Càtedra Ramon Llull i aconseguí la implantació dels estudis universitaris a Mallorca, embrió de la que fou després Universitat de les Illes Balears.

A Esporles residia a La Bernadeta. Gràcies a la seva vocació pedagògica i a la seva qualitat humana aconseguí encoratjar molts d’esporlerins i esporlerines a seguir estudis superiors , tot ajudant-los a superar dificultats i desànims.

Josep Font i Trias

Darrera modificació: dilluns, 14 novembre 2016, 15:46